Zoals bijna iedereen heb ik mijn schooljaren, lager en secundair, op de traditionele manier doorlopen. Ik ben afkomstig uit West-Vlaanderen en liep school in Kortrijk. Tijdens mijn adolescentie ging ik steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Op school deed ik mee aan verschillende optredens rond woord en toneel. Tijdens mijn laatste jaar secundair kon ik onze mini-onderneming leiden met nog een aantal vrienden. Het was een fijn leertraject. Mijn laatste twee jaren Atheneum waren doorspekt met activiteiten die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik denk nog altijd met veel plezier terug aan die laatste graad.

Als ik niet op school vertoefde dan was ik aan het sporten, was ik op wandel met onze honden of ging ik paardrijden in een manege of zorgde ik voor Magic (een verzorgpaardje).

Na mijn secundaire studies ging ik terug naar de campus van mijn lagere school om in de gloednieuwe (toen) gebouwen aan mijn hogere studies te starten. Ik was toen 17 jaar en koos voor de nieuwe richting bedrijfsvertaler, met als talen Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Die drie jaar boden meteen een springplank naar het vervolg waar ik al zo lang van droomde, namelijk licentie rechten. Hiervoor trok ik naar de Vrije Universiteit Brussel. In mijn laatste licentie kwam ik in aanmerking voor een buitenlandse stage in Spanje. Ik mocht aan de Universitat Aut├▓noma van Barcelona studeren voor een half jaar. Ik heb van elk moment genoten.

Bij mijn terugkomst kon ik mijn diploma ontvangen en mocht ik vrijwel onmiddellijk aan de slag als juriste. Heel snel kwam ik in contact met het volwassenonderwijs en had ik het genoegen om Spaans te mogen “geven” aan stuk voor stuk ge├»nteresseerde mensen. Ik heb beide jobs gecombineerd tot ik beviel van onze eerste dochters, een tweeling.

Dan heb ik bewust gekozen om me even te focussen op het onderwijs en onze kinderen. Ondertussen ging ik terug studeren en behaalde ik ook mijn diploma lerarenopleiding. Door omstandigheden ging ik na een tijdje terug aan de slag bij de overheid als juriste, daarna maakte ik nog een kleine omzwerving naar het onderwijs en toen wist ik het zeker. Ik wou met kinderen, jongeren en volwassenen aan de slag.

Ik ging opnieuw studeren en volgde gedurende twee jaar de opleiding tot Equicoach. Op dat moment was de puzzel volledig. Ik kon mijn passie voor paarden, die nooit gedoofd was, en mijn inzichten die ik had opgedaan in het onderwijs combineren.

Vandaag de dag geef ik 7/7 online les aan kinderen die in het buitenland wonen, zodat die bij mogelijke terugkomst op een vloeiende manier terug in het Belgische (Vlaams-Waals) systeem kunnen instappen. Ik geef voornamelijk Nederlands, maar ook Frans, Engels, en geschiedenis. Leerlingen die niet aarden in het reguliere schoolsysteem, begeleid ik in hun traject voor de examencommissie voor bepaalde vakken. Ook kinderen, en jongvolwassenen die in het buitenland wonen en de link met het Nederlands niet willen verliezen, geef ik les. Die online lessen geef ik via de digitale school D-Teach.

De momenten dat ik geen online les geef, kan ik me volledig richten op mijn ware passie en dat is het coachen. Ik vind dit een hele fijne uitdaging en eer om samen met mensen op hun pad te mogen wandelen. Het groeipuntje dat ze hier aanstippen, wordt dan bij de paarden verder uitgediept. Ik merk dat dit tot heel mooie resultaten leidt.

Tijdens mijn online lessen en coach@homework trajecten, komt ook geregeld het coachen naar boven, tijdens coach@homework sluiten we de sessies af met een oefening naast het paard. Omdat ik ervan overtuigd ben dat men enkel kan (bij)leren als men zich goed voelt en dat de kracht van het paard ervoor zorgt dat alles mooi verankert.

Ondertussen heb ik de methode ook kunnen uitbreiden om toe te passen in loopbaanbegeleiding. Hiervoor mag ik samenwerken met Pygmalion. Door de samenwerking met dat erkende centrum kan je bij de VDAB cheques aanvragen en kan je bij mij loopbaanbegeleiding volgen. We gaan ook steevast naar de paarden om die loopbaanvraag te verankeren. Op die manier kan je aan de slag op de werkvloer, maar uiteraard ook thuis.

Lees gerust meer info op de andere plekjes op deze site.

Heel graag tot Equiben !