Wat is Equicoaching ?

Equi staat voor equus : paard en equilibre : evenwicht (evenwicht voor jezelf en jouw omgeving)

Coaching staat voor begeleiding

Equicoaching is samen, met mezelf als equicoach, en de pony/het paard jouw weg bewandelen.

Concreet spreken we in mijn kantoor af op een voor jou geschikt moment. Via een intake-gesprek zoeken we naar jouw werkpunt van dat ogenblik. Dit verankeren we daarna met een oefening naast het paard. Het proces zorgt voor antwoorden die je kan inzetten in verschillende situaties.

Binnen Equicoaching gaan we steeds uit van “ik ok jij ok”.

Evenwaardigheid, gelijkwaardigheid en respect voor jezelf, jouw omgeving en het paard.

De technieken die in Equicoaching worden toegepast zijn gebaseerd op de theorie van Eric Berne, op Tansactionele Analyse, maar ook elementen uit het NLP (Neurolinguistisch Programmeren) Familieopstellingen, Organisatieopstellingen, Mindfulness, Acceptatie Commitment Therapy en Gestalttherapie worden tijdens het Equicoachen gebruikt.

Waarom een paard ?

Een paard is een kuddedier, een vluchtdier en denkt altijd vanuit het “NU”. Een paard is ook altijd eerlijk, en zal altijd eerlijk gedrag vertonen, vanuit het principe “ik ok jij ok”.  Het paard maakt jou bewust van jouw gedachten, gevoelens, doen, en jouw zijn. Op die manier toont het paard jou een krachtig beeld om zo verder te kunnen groeien.

Iets voor jou ?

Equicoaching is een laagdrempelige manier om mensen te begeleiden. Elke persoon kan worden gecoacht. Er zijn ook gezinscoachings en teamcoachings mogelijk.

Ondertussen heb ik al mogen werken met hele kleine kinderen tot volwassen mensen van 86 jaar.

Als je dus je zelf nog verder wil ontplooien, een bepaald doel voor ogen hebt en dit graag wil bereiken, of ergens tegenaan loopt, dan kan Equiben jou hierbij efficiënt begeleiden met resultaten op korte en lange termijn. Schrikken paarden je af ? Dan gaan we aan de slag van op een afstand. De kudde reageert sowieso op jouw gemoedstoestand. We kunnen ook hier in kleine stapjes richting dat doel werken.

Hoe start ik met equicoaching ?

Je neemt contact met me op en we maken een afspraak bij me thuis (en daarna gaan we naar de weide). Heb je zelf paarden dan kom ik ook graag naar jou toe.

Een eerste sessie duurt al vlug 2u, je krijgt ook altijd “huiswerk” mee om mee aan de slag te gaan tegen de volgende sessie.

Hoe lang duurt een equicoachingstraject ?

Ervaring leert me dat je mag rekenen op een proces van vijf sessies (eerste traject van 2u inbegrepen). Tussen elke sessie kan een termijn van 3 tot 4 worden ingelast, maar hierin ben je volledig vrij.

De begeleiding met kinderen en tieners wordt best een beetje korter opeenvolgend ingepland, uiteraard altijd in onderling overleg.

Normaal wordt er gecoacht in het Nederlands, maar je kan ook bij mij terecht voor coachings in het Frans, Engels en het Spaans.

Equiben in de persoon van Kim Bossuyt, stelt geen enkele (para)-medische behandeling en/of conclusie in vraag. De aangeboden individuele sessies of groepssessies zijn in dit opzicht aanvullend en/of ondersteunend.